74 poze   60759 vizite
Albume
1 DE PE NET CULESE1 Masculi 20112 Porumbeii mei cu care incep anul 20103 PERECHI MATCA 2011ad schaerlaeckensADAPOSTUL PORUMBEILORADENO COLI PREVENIREALEGEREA REPRODUCATORILORALIMENTATIA PORUMBEILORAloeALUNE NEPRAJITEAmenajarea crescatoriei 2Amenajarea crescatoriei 1Amenajarea crescatoriei 3ANOMALII LA NAPARLIREA REMIGELORARTICOLE UTILEBOALA LIMBI ALBASTREBOLI SI TRATAMENTEBOLI SI TRATAMENTE 2BOLI SI TRATAMENTE PORUMBEICAILE SUCCESULUICALENDAR COLUMBOILCALENDAR DE ACTIVITATICALITATE VS CANTITATECALITATEA HRANEICampion national Long Distance KBDB 2007 Bearts HenriCELE 10 REGULI DE BAZA ALE REPRODUCTIEICERINTECONSTRUIREA CONSISTENTEI LA PORUMBEII DVSTRCOSUL SAU MANACrearea unei suseCRITERII DE SELECTIECRITERII DE SELECTIE 2CUM SA REPRODUCI PORUMBEI BUNIDE KLAKDE RAUW SABLONDESPRE ANTRENAREA PORUMBEILORDESPRE SANATATEDISPARITIA UNUI COSMAREchinaceeaEDUCAREA PUILOREFECTUL CALDURIIEXPREMENTE MOIFA-TI TEMELE INAINTE SA CUMPERI PORFETE BOXEGAFIAITUL LA PORGHID DE MEDICATIEHormoformHRANA PORUMBEILORHRANA SI INTRETINEREHREANUL REMEDIU NATURALIMPERECHEREAISTORIA PORUMBEILOR BRICOUXIstoria PORUMBEILOR WANROYLEGILE COLUMBOFILELeguminoase si OleoginoaseMETODA DE HRANIRE CASTIGATOAREMETODE DE JOC ALE MASCULILORMierea de albina remediul naturalMODELE BOXEMUSCHIINAPIRLIREANotiuni de crestere si alimentatie a porumbeilorOBSERVATII EXPERIENTAOtetul de mere remediul naturalPolenulPorumbei in forma si metode de zborPregatirea puilor inainte de antrenamenteProcesul de naparlirePROGRAM CONCURS 2PROGRAM DE CONCURSPROGRAM DE IARNAReactii adverse ale medicamentelorReguli de angajare a porumbeilor la fondReguli de care sa ne amintimREMEDII NATURISTERemedii NaturisteReproducere si imperecherea porumbeilorReproducereaRetete pentru porumbeiRolul sarurilor minerale in alimentatia porumbeilorSanatatea ochiuluiSchema de tratament preventiv la porumbeii voiajoriSECRETE ALE PORUMBEILORSelectia porumbeilorSelectia puilorSfaturi despre sanatatea porumbeilorSITE PIGEONSite-uri pt columbofiliSpecialistii olandezi si belgieniSPUTNIKTratament pentru porumbei voiajoriTricomonoza si infectii respiratoriiVariolaVarza pentru porumbeiVentilatia in volieraVITALITATEAVitalitatea porumbelului voiajorVOLIERA

membru din 13 ianuarie 2010

Ventilatia in voliera

Nume album: Ventilatia in voliera
Descriere album: Chiar daca aveti o intreaga latura deschisa in voliera dumneavoastra nu inseamna ca ati creat o buna ventilatie. De fapt probabil ca aveti curent in voliera si veti imbolnavi porumbeii. Cum puteti avea o buna ventilatie fara sa creati curent care sa sufle asupra porumbeilor? Cum puteti avea o buna ventilatie fara ca ploaia sa ude pasarile pentru ca ati lasat ferestrele deschise? De ce trebuie sa aveti o buna ventilatie in voliera?


Acestea sunt cateva intrebari importante, pe care oamenii tind sa le ignore. Raspunsurile la aceste intrebari sunt si motive pentru care porumbeii unor crescatori nu au rezultatele cele mai bune pe care le-ar putea avea.
Mai intai de toate, porumbeii expira dioxid de carbon ca si oamenii. Ei au nevoie de oxigen pentru a fi sanatosi si plini de energie. Totodata, excrementele porumbeilor contin amoniac. In cantitati mari amoniacul arde mucoasa nazala si plamanii si face sa va lacrimeze ochii. Corpului dumneavoastra nu ii place amoniacul. Mai mult decat atat, acesta si miroase urat. Situatia se inrautateste la climat umed deoarece excrementele nu apuca sa se usuce.


Dioxidul de carbon si amoniacul trebuie inlaturate. Daca nu sunt eliminate, porumbeii dumneavoastra nu vor performa la nivelul cel mai inalt. Cei mai multi crescatori nu inteleg ce este o buna ventilatie. Ei cred ca o fereastra sau doua ii va ajuta in rezolvarea problemei. Este adevarat ca acestea ajuta. De fapt ferestrele chiar ajuta, dar scopul lor principal este sa permita luminii sa patrunda in voliera.

Cand vremea este rea, ferestrele trebuie sa fie inchise. Daca nu sunt inchise, atunci ploaia si zapada vor patrunde in voliera si va umezi podeaua si excrementele. Podeaua umeda precum si excrementele umede vor cauza in curand imbolnavirea porumbeilor dumneavoastra.

O ventilatie corecta este folositoare fie ca este vreme ploioasa fie ca straluceste soarele. Este folositoare atat iarna cat si vara. Este folositoare in mod special in zilele cand nu adie vantul deloc. Un sistem de ventilatie corect are ca punct de plecare fie acoperisul fie partea superioara a celui mai inalt perete. Corpul porumbeilor produce caldura. Soarele care bate spre voliera produce si el caldura. Aerul cald se ridica. Cand se ridica, iese din voliera prin gurile de ventilare din acoperis. Un al doilea rand de ventilatoare ne ajuta la procesul de scoatere mai rapida a aerului cald prin inlocuirea lui cu un aer mai rece. Aerul rece este mai greu decat aerul cald. Partea inferioara a volierei trebuie sa aiba o gura de ventilare in partea de jos a peretelui.


Ar trebuie sa se afle pe acelasi perete ca si ventilatorul din partea de sus. In acest fel aerul rece plin de oxigen intra in voliera prin partea de jos iar cand iese preia si dioxidul de carbon si amoniacul cu el. Simplu, nu-i asa? Este si o metoda ieftina. Rezultatele sunt foarte bune. Porumbeii dumneavoastra vor fi mai sanatosi si vor avea rezultate mai bune. Totodata, pasarile nu vor mai sta in curent iar sistemul functioneaza in fiecare zi a anului, indiferent de vreme. Daca vreti sa testati sistemul, luati un produs cu miros puternic si puneti-l in voliera. Reveniti in 10 minute. Daca inca simti mirosul atunci trebuie sa mai adaugati un ventilator suplimentar in partea superioara si unul in partea inferioara.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.