74 poze   60739 vizite
Albume
1 DE PE NET CULESE1 Masculi 20112 Porumbeii mei cu care incep anul 20103 PERECHI MATCA 2011ad schaerlaeckensADAPOSTUL PORUMBEILORADENO COLI PREVENIREALEGEREA REPRODUCATORILORALIMENTATIA PORUMBEILORAloeALUNE NEPRAJITEAmenajarea crescatoriei 2Amenajarea crescatoriei 1Amenajarea crescatoriei 3ANOMALII LA NAPARLIREA REMIGELORARTICOLE UTILEBOALA LIMBI ALBASTREBOLI SI TRATAMENTEBOLI SI TRATAMENTE 2BOLI SI TRATAMENTE PORUMBEICAILE SUCCESULUICALENDAR COLUMBOILCALENDAR DE ACTIVITATICALITATE VS CANTITATECALITATEA HRANEICampion national Long Distance KBDB 2007 Bearts HenriCELE 10 REGULI DE BAZA ALE REPRODUCTIEICERINTECONSTRUIREA CONSISTENTEI LA PORUMBEII DVSTRCOSUL SAU MANACrearea unei suseCRITERII DE SELECTIECRITERII DE SELECTIE 2CUM SA REPRODUCI PORUMBEI BUNIDE KLAKDE RAUW SABLONDESPRE ANTRENAREA PORUMBEILORDESPRE SANATATEDISPARITIA UNUI COSMAREchinaceeaEDUCAREA PUILOREFECTUL CALDURIIEXPREMENTE MOIFA-TI TEMELE INAINTE SA CUMPERI PORFETE BOXEGAFIAITUL LA PORGHID DE MEDICATIEHormoformHRANA PORUMBEILORHRANA SI INTRETINEREHREANUL REMEDIU NATURALIMPERECHEREAISTORIA PORUMBEILOR BRICOUXIstoria PORUMBEILOR WANROYLEGILE COLUMBOFILELeguminoase si OleoginoaseMETODA DE HRANIRE CASTIGATOAREMETODE DE JOC ALE MASCULILORMierea de albina remediul naturalMODELE BOXEMUSCHIINAPIRLIREANotiuni de crestere si alimentatie a porumbeilorOBSERVATII EXPERIENTAOtetul de mere remediul naturalPolenulPorumbei in forma si metode de zborPregatirea puilor inainte de antrenamenteProcesul de naparlirePROGRAM CONCURS 2PROGRAM DE CONCURSPROGRAM DE IARNAReactii adverse ale medicamentelorReguli de angajare a porumbeilor la fondReguli de care sa ne amintimREMEDII NATURISTERemedii NaturisteReproducere si imperecherea porumbeilorReproducereaRetete pentru porumbeiRolul sarurilor minerale in alimentatia porumbeilorSanatatea ochiuluiSchema de tratament preventiv la porumbeii voiajoriSECRETE ALE PORUMBEILORSelectia porumbeilorSelectia puilorSfaturi despre sanatatea porumbeilorSITE PIGEONSite-uri pt columbofiliSpecialistii olandezi si belgieniSPUTNIKTratament pentru porumbei voiajoriTricomonoza si infectii respiratoriiVariolaVarza pentru porumbeiVentilatia in volieraVITALITATEAVitalitatea porumbelului voiajorVOLIERA

membru din 13 ianuarie 2010

Amenajarea crescatoriei 1

Amenajarea crescatoriei , Partea I
Articol de : Tanasescu Bogdanel

Cum sa amenajezi o voliera

Amplasarea. Se va alege un sol uscat, iar amplasamentul va fii astfel ales incat peretele frontal sa fie indreptat catre est sau sud,pentru ca pasarile sa beneficieze de cat mai multa lumina solara,iar crescatorul sa poata verifica cu usurinta starea pasarilor.

Constructia. Ampreta la sol va fii de minim 2.80x 3.00 m, iar inaltimea de cca 2,00 m. Se va turna o placa de beton armat cu o grosime de 10 cm. Se poate construi din pereti inchisi cu fata din plasa sau perete inchis spre partea expusa vantului si restul din plasa. Trebuie aleasa o plasa cu ochiuri de dimensiuni mici, pentru a impiedica patrunderea rozatoarelor. Tot din acest motiv plasa trebuie prinsa in fundatie pentru a se asigura etanseitatea. Acoperisul trebuie sa aigure pastrarea uscata a interioruluisi poate fii “in panta”,porumbeii putand ateriza pe coama,iar murdaria va fii drenata de ploaie.Pasarile prefera insa, acoperisul plat,deoarece astfel au o pista de aterizare mai generoasa pe care o pot folosi si pt .odihna sau bai de soare.Voliera trebuie prevazuta cu o usa de acces pentru crescator, iar pentru cresterea in semi-libertate a pasarilor este necesar sa prevedeti pe peretele frontal ramele pentru geamuri si ferestrele de zbor.
Suprafata adapostului trebuie sa fie in concordanta cu numarul pasarilor ce-l vor popula,socotind cam 1m cub pentru o pereche.
Se vor amenaja luminatoare care sa asigure suficienta lumina sis a permita intrarea razelor solare.Compartimentul pentru reproductie va fii dotat cu o voliera din plasa.



Porumbaria trebuie sa aiba pardoseala din beton peste care se va aseza gratare metalice sau din lemn, iar acoperisul din carton gudronat, tigla sau tabla. Compartimentele se despart prin pereti de scanduri, sau plasa de sarma. Iesirea se face prin fereastra de zbor, asezata pe partea insorita si prevazuta cu o scandura de zbor, cu o usa automata si cu o cusca de prindere, care poate fi asa de mare, incat sa serveasca drept voliera pentru baia de soare a porumbeilor in timpul cand acestia nu sunt liberi.

In cazul porumbeilor de agrement, interiorul porumbarelor se imparte in doua parti: un compartiment pentru porumbeii de prasila si altul pentru tineret. In cazul porumbeilor de zbor, porumbarul este compartimentat in 3 incaperi si anume, pe langa cele doua incaperi sus-mentionate, una este rezervata stolului de zbor. Alaturi de porumbarie si despartit de ea se instaleaza un volier special pentru porumbeii bolnavi.

In porumbare se construiesc locuri de odihna pentru porumbei sub forma de scanduri de dormit si bete de odihna, iar in compartimentul porumbeilor de prasila si boxe de imperechere si de clocit. Boxele de imperechere reprezinta ladite lungi de un metru, largi si inalte de 60×60 cm, la mijloc si in fata pereti din panza de sarma. Peretele din mijloc e demontabil, iar cel din fata are usite tot din panza de sarma.

Boxele de clocit au forma unor cutii, construite din plasa de sarma, sipci de lemn si pardosite cu scanduri. Marimea lor variaza in functie de marimea raselor de porumbei care le vor ocupa, intre 70x40x50cm si 120x80x60cm. In fiecare boxa de clocit se construiesc doua cuiburi pentru fiecare pereche de porumbei de prasila, in scopul asigurarii unei clocirii si cresteri consecutive a puilor. Boxele astfel construite in compartimentul porumbeilor de prasila sunt asezate una linga alta, suprapuse si ridicate deasupra pardoselei cu 20cm

Rasele de zbor se cresc in libertate, iar cele de carne si de ornament in voliere instalate in fata porumbarului sau a boxelor de clocit, facute din plasa de sarma prinsa de un cadru metalic sau din sipci de lemn, inchise din toate partile, avand o capacitate de aer suficienta numarului de porumbei care vor fi crescuti in ele. Pentru fiecare porumbel se socoteste un metru cub de aer. Voliera are o uşa prin care intra ingrijitorul. In interiorul ei se gasesc : alimentatorul, adapatoarea, bazinul de facut baie, ladita cu nisip si substante minerale, precum si scandurile sau sipcile pe care se aseaza porumbeii din zbor.

Pentru rasele mai delicate se intrebuinteaza metoda boxelor izolate, complet inchise, numai cu o mica usa de intrare pentru porumbei si cu partea de sus demontabila, pentru a putea fi introduse cuibarele si pentru curatarea si
dezinfectarea boxei.


Articole care pot fi despre acelasi subiect:
•Amenajarea crescatoriei , Partea II
•Amenajarea crescatoriei , Partea III
•Unde este mai bine sa asezam volier



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.