74 poze   60739 vizite
Albume
1 DE PE NET CULESE1 Masculi 20112 Porumbeii mei cu care incep anul 20103 PERECHI MATCA 2011ad schaerlaeckensADAPOSTUL PORUMBEILORADENO COLI PREVENIREALEGEREA REPRODUCATORILORALIMENTATIA PORUMBEILORAloeALUNE NEPRAJITEAmenajarea crescatoriei 2Amenajarea crescatoriei 1Amenajarea crescatoriei 3ANOMALII LA NAPARLIREA REMIGELORARTICOLE UTILEBOALA LIMBI ALBASTREBOLI SI TRATAMENTEBOLI SI TRATAMENTE 2BOLI SI TRATAMENTE PORUMBEICAILE SUCCESULUICALENDAR COLUMBOILCALENDAR DE ACTIVITATICALITATE VS CANTITATECALITATEA HRANEICampion national Long Distance KBDB 2007 Bearts HenriCELE 10 REGULI DE BAZA ALE REPRODUCTIEICERINTECONSTRUIREA CONSISTENTEI LA PORUMBEII DVSTRCOSUL SAU MANACrearea unei suseCRITERII DE SELECTIECRITERII DE SELECTIE 2CUM SA REPRODUCI PORUMBEI BUNIDE KLAKDE RAUW SABLONDESPRE ANTRENAREA PORUMBEILORDESPRE SANATATEDISPARITIA UNUI COSMAREchinaceeaEDUCAREA PUILOREFECTUL CALDURIIEXPREMENTE MOIFA-TI TEMELE INAINTE SA CUMPERI PORFETE BOXEGAFIAITUL LA PORGHID DE MEDICATIEHormoformHRANA PORUMBEILORHRANA SI INTRETINEREHREANUL REMEDIU NATURALIMPERECHEREAISTORIA PORUMBEILOR BRICOUXIstoria PORUMBEILOR WANROYLEGILE COLUMBOFILELeguminoase si OleoginoaseMETODA DE HRANIRE CASTIGATOAREMETODE DE JOC ALE MASCULILORMierea de albina remediul naturalMODELE BOXEMUSCHIINAPIRLIREANotiuni de crestere si alimentatie a porumbeilorOBSERVATII EXPERIENTAOtetul de mere remediul naturalPolenulPorumbei in forma si metode de zborPregatirea puilor inainte de antrenamenteProcesul de naparlirePROGRAM CONCURS 2PROGRAM DE CONCURSPROGRAM DE IARNAReactii adverse ale medicamentelorReguli de angajare a porumbeilor la fondReguli de care sa ne amintimREMEDII NATURISTERemedii NaturisteReproducere si imperecherea porumbeilorReproducereaRetete pentru porumbeiRolul sarurilor minerale in alimentatia porumbeilorSanatatea ochiuluiSchema de tratament preventiv la porumbeii voiajoriSECRETE ALE PORUMBEILORSelectia porumbeilorSelectia puilorSfaturi despre sanatatea porumbeilorSITE PIGEONSite-uri pt columbofiliSpecialistii olandezi si belgieniSPUTNIKTratament pentru porumbei voiajoriTricomonoza si infectii respiratoriiVariolaVarza pentru porumbeiVentilatia in volieraVITALITATEAVitalitatea porumbelului voiajorVOLIERA

membru din 13 ianuarie 2010

Mierea de albina remediul natural

Nume album: Mierea de albina remediul natural
Descriere album: Prin compozitia sa, mierea naturala, poseda calitati dietetice si terapeutice demonstrate. Mierea de albine, reprezinta o solutie concentrat? de zahar invertit natural, în care se mai afla dizolvate o serie de substante deosebit de benefice sanatatii omului. Din acest motiv, mierea nu decalcifiaza ca alte produse zaharoase si poseda o serie de virtuti tamaduitoare.
Apiterapia, straveche ramura a tratamentelor naturiste, inca din preistorie s-a bazat cel mai mult pe miere, în scopul amelior?rii sau pastr?rii sanatatii porumbeilor voiajori.

Mierea imbunatateste ritmul cardiac, favorizand circulatia sanguina din artere. Mai imbunatateste de asemenea fixarea calciului în oase.
Mierea se da porumbeilor înainte si dupa cursa pentru a le spori energia
Pentru administrare, se amesteca o lingura de miere la doi litri de apa.
Acest amestec se da porumbeilor de doua ori pe saptamana. Trebuie totusi o atentie sporita la miere, caci depasirea dozei poate sa provoace diaree.
La administrarea de miere, se poate adauga si putin suc de lamaie, caci acidul ascorbic creste rezistenta la boli.

Cand isi pierde mierea de albine proprietatile curative si dietetice?
Mierea isi pierde proprietatile apiterapeutice si chiar poate sa devina toxica, atunci cand:
- este artificiala, seminaturala sau falsificata
- este pasteurizata (pasteurizarea mierii este mai frecventa decat se crede, iar recurgerea la acest procedeu nu este indicat? pe eticheta),
- contine substante straine (antibiotice sau dezinfectante chimice la care a recurs apicultorul)
- este încalzita sau adaugate lichidelor calde (la temperaturi mai inalte de 40ºC, in miere se genereaza compusi toxici).

Proprietatile antibiotice ale mierii:
S-au efectuat numeroase cercetari si experiente cu privire la efectul bactericid si bacteriostatic pe care mierea de albine o poseda, toate demonstrand existenta acestor proprietati, mai ales asupra tulpinilor patogene de streptococi, stafilococi, colibacili, Sallmonela si Proteus vulgaris. Actiunea antibiotica a mierii, se datoreaza mai multor factori care converg, cum ar fi:
- concentratia mare de glucide
- pH-ul de contact, scazut (aceasta aciditate, nu se mentine în tubul digestiv, deoarece acizii organici din miere au potential bazic, adica formeaz? saruri alcaline)
- existenaa unor substante propriu-zis bactericide (inhibina, unele substante din nectarul florilor vizitate de catre albine)



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.