74 poze   33026 vizite
Albume
1 DE PE NET CULESE1 Masculi 20112 Porumbeii mei cu care incep anul 20103 PERECHI MATCA 2011ad schaerlaeckensADAPOSTUL PORUMBEILORADENO COLI PREVENIREALEGEREA REPRODUCATORILORALIMENTATIA PORUMBEILORAloeALUNE NEPRAJITEAmenajarea crescatoriei 2Amenajarea crescatoriei 1Amenajarea crescatoriei 3ANOMALII LA NAPARLIREA REMIGELORARTICOLE UTILEBOALA LIMBI ALBASTREBOLI SI TRATAMENTEBOLI SI TRATAMENTE 2BOLI SI TRATAMENTE PORUMBEICAILE SUCCESULUICALENDAR COLUMBOILCALENDAR DE ACTIVITATICALITATE VS CANTITATECALITATEA HRANEICampion national Long Distance KBDB 2007 Bearts HenriCELE 10 REGULI DE BAZA ALE REPRODUCTIEICERINTECONSTRUIREA CONSISTENTEI LA PORUMBEII DVSTRCOSUL SAU MANACrearea unei suseCRITERII DE SELECTIECRITERII DE SELECTIE 2CUM SA REPRODUCI PORUMBEI BUNIDE KLAKDE RAUW SABLONDESPRE ANTRENAREA PORUMBEILORDESPRE SANATATEDISPARITIA UNUI COSMAREchinaceeaEDUCAREA PUILOREFECTUL CALDURIIEXPREMENTE MOIFA-TI TEMELE INAINTE SA CUMPERI PORFETE BOXEGAFIAITUL LA PORGHID DE MEDICATIEHormoformHRANA PORUMBEILORHRANA SI INTRETINEREHREANUL REMEDIU NATURALIMPERECHEREAISTORIA PORUMBEILOR BRICOUXIstoria PORUMBEILOR WANROYLEGILE COLUMBOFILELeguminoase si OleoginoaseMETODA DE HRANIRE CASTIGATOAREMETODE DE JOC ALE MASCULILORMierea de albina remediul naturalMODELE BOXEMUSCHIINAPIRLIREANotiuni de crestere si alimentatie a porumbeilorOBSERVATII EXPERIENTAOtetul de mere remediul naturalPolenulPorumbei in forma si metode de zborPregatirea puilor inainte de antrenamenteProcesul de naparlirePROGRAM CONCURS 2PROGRAM DE CONCURSPROGRAM DE IARNAReactii adverse ale medicamentelorReguli de angajare a porumbeilor la fondReguli de care sa ne amintimREMEDII NATURISTERemedii NaturisteReproducere si imperecherea porumbeilorReproducereaRetete pentru porumbeiRolul sarurilor minerale in alimentatia porumbeilorSanatatea ochiuluiSchema de tratament preventiv la porumbeii voiajoriSECRETE ALE PORUMBEILORSelectia porumbeilorSelectia puilorSfaturi despre sanatatea porumbeilorSITE PIGEONSite-uri pt columbofiliSpecialistii olandezi si belgieniSPUTNIKTratament pentru porumbei voiajoriTricomonoza si infectii respiratoriiVariolaVarza pentru porumbeiVentilatia in volieraVITALITATEAVitalitatea porumbelului voiajorVOLIERA

membru din 13 ianuarie 2010

ADAPOSTUL PORUMBEILOR

Nume album: Adapostul porumbeilor
Descriere album: Proiectarea adapostului
Indiferent de zona geografică în care este amplasată crescătoria, de formă, mărime sau structură, porumbeii trebuie să beneficieze de:
• Lumină solară pe timpul zilei;
• Un loc sigur de odihnă pe timpul nopţii.

Lumina solară şi adăpostul înălţat de la sol
Lumina solară este o cerinţă de bază pentru toate păsările şi e uşor de observat efectele pozitive ale soarelui asupra sănătăţii şi bunei dispoziţii a porumbeilor.
În zilele însorite, porumbeii sunt mult mai veseli şi mai sprinteni decât în zilele înnorate sau ploioase, când sunt deprimaţi şi nepăsători.
Se ştie că lumina soarelui influenţează producerea vitaminei D de către pielea porumbelului şi este foarte necesară oaselor, penajului şi sănătăţii reproductive, însă trebuie să aibă şi alte efecte pozitive asupra metabolismului şi sistemului imunitar de vreme ce păsările arată atât de viguros când au acces direct la lumina solară.
Din acest motiv, este recomandat ca fiecare pasăre din crescătorie
să aibă acces direct la lumina soarelui.

Cea mai bună metodă de a realiza acest lucru este înălţarea adăpostului de la sol.
Adăpostul amplasat la înălţime faţă de sol este ideal pentru băile de soare, protejând crescătoria împotriva umezelii şi echipa de zburători împotriva potenţialilor germeni dăunători aflaţi pe jos.
În cazul reproducătorilor, acest tip de adăpost este, de obicei, deschis, în timp ce compartimentul de zbor trebuie să fie închis pe timp de noapte pe durata sezonului competiţional.
Adăpostul devine repede zona favorită de odihnă şi recreare atât pentru reproducători cât şi pentru zburători, jucând un rol important în consolidarea legăturii dintre porumbei şi crescătorie.

Securitatea şi odihna pe timpul nopţii
Crescătorul care acordă o atenţie specială construirii unui adăpost care să ofere porumbeilor odihnă totală pe timpul nopţii va fi răsplătit cu o colonie mai sănătoasă şi rezultate competiţionale constante.
Atât compartimentul de reproducţie, cât şi cel de zbor trebuie să protejeze păsările împotriva umezelii, temperaturilor extreme, fluxului de aer prea scăzut sau prea ridicat, prădătorilor, zgomotului, fumului, luminii prea puternice sau altor factori perturbatori, astfel încât păsările să se poată odihni, în special pe timpul nopţii.
Odihna adecvată este o pre-condiţie majoră pentru menţinerea
stării de sănătate şi a rezultatelor bune în concursuri.Albumul selectat nu contine nici o poza.Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.