74 poze   60830 vizite
Albume
1 DE PE NET CULESE1 Masculi 20112 Porumbeii mei cu care incep anul 20103 PERECHI MATCA 2011ad schaerlaeckensADAPOSTUL PORUMBEILORADENO COLI PREVENIREALEGEREA REPRODUCATORILORALIMENTATIA PORUMBEILORAloeALUNE NEPRAJITEAmenajarea crescatoriei 2Amenajarea crescatoriei 1Amenajarea crescatoriei 3ANOMALII LA NAPARLIREA REMIGELORARTICOLE UTILEBOALA LIMBI ALBASTREBOLI SI TRATAMENTEBOLI SI TRATAMENTE 2BOLI SI TRATAMENTE PORUMBEICAILE SUCCESULUICALENDAR COLUMBOILCALENDAR DE ACTIVITATICALITATE VS CANTITATECALITATEA HRANEICampion national Long Distance KBDB 2007 Bearts HenriCELE 10 REGULI DE BAZA ALE REPRODUCTIEICERINTECONSTRUIREA CONSISTENTEI LA PORUMBEII DVSTRCOSUL SAU MANACrearea unei suseCRITERII DE SELECTIECRITERII DE SELECTIE 2CUM SA REPRODUCI PORUMBEI BUNIDE KLAKDE RAUW SABLONDESPRE ANTRENAREA PORUMBEILORDESPRE SANATATEDISPARITIA UNUI COSMAREchinaceeaEDUCAREA PUILOREFECTUL CALDURIIEXPREMENTE MOIFA-TI TEMELE INAINTE SA CUMPERI PORFETE BOXEGAFIAITUL LA PORGHID DE MEDICATIEHormoformHRANA PORUMBEILORHRANA SI INTRETINEREHREANUL REMEDIU NATURALIMPERECHEREAISTORIA PORUMBEILOR BRICOUXIstoria PORUMBEILOR WANROYLEGILE COLUMBOFILELeguminoase si OleoginoaseMETODA DE HRANIRE CASTIGATOAREMETODE DE JOC ALE MASCULILORMierea de albina remediul naturalMODELE BOXEMUSCHIINAPIRLIREANotiuni de crestere si alimentatie a porumbeilorOBSERVATII EXPERIENTAOtetul de mere remediul naturalPolenulPorumbei in forma si metode de zborPregatirea puilor inainte de antrenamenteProcesul de naparlirePROGRAM CONCURS 2PROGRAM DE CONCURSPROGRAM DE IARNAReactii adverse ale medicamentelorReguli de angajare a porumbeilor la fondReguli de care sa ne amintimREMEDII NATURISTERemedii NaturisteReproducere si imperecherea porumbeilorReproducereaRetete pentru porumbeiRolul sarurilor minerale in alimentatia porumbeilorSanatatea ochiuluiSchema de tratament preventiv la porumbeii voiajoriSECRETE ALE PORUMBEILORSelectia porumbeilorSelectia puilorSfaturi despre sanatatea porumbeilorSITE PIGEONSite-uri pt columbofiliSpecialistii olandezi si belgieniSPUTNIKTratament pentru porumbei voiajoriTricomonoza si infectii respiratoriiVariolaVarza pentru porumbeiVentilatia in volieraVITALITATEAVitalitatea porumbelului voiajorVOLIERA

membru din 13 ianuarie 2010

FA-TI TEMELE INAINTE SA CUMPERI POR

Nume album: Fa-ti temele inainte de a cumpara porumbei
Descriere album: Autori: Peter Wellington & Bob Prisco, Mulligan’s Place Loft, S.I., NY



Face-ţi vă temele înainte de a căuta să achiziţionaţi păsări noi! Trebuie neapărat. Cheia este să faceţi un studiu pe cont propriu. Nu vă încredeţi în vorbele altuia. Dacă este posibil, studiaţi clasamentele pe ultimii 3 ani, atât în concursurile cu puii cât şi cu maturii. Analizaţi clasamentul clubului şi al zonei (protocolului) unde veţi concura.



De mare ajutor va fi responsabilul tehnic, precum şi colegii de club care ţin o evidenţă strictă. De asemenea, federaţia columbofilă din care faceţi parte scoate în fiecare an catalogul sezonului competiţional recent încheiat, cu toate rezultatele şi clasamentele de care aveţi nevoie.



Ultimele 30 de concursuri cu puii şi ultimele 30 cu maturii vă vor oferi informaţii despre tipul de porumbel de care aveţi nevoie pentru a fi competitiv sau pentru a vă îmbunătăţi rezultatele la zbor. Uitaţi-vă la vitezele înregistrate de porumbeii câştigători ai fiecărei etape, atât la pui, cât şi la maturi. De aici veţi putea deduce o medie a vitezei înregistrate de primii sosiţi.



Spre exemplu, dacă veţi constata că majoritatea vitezelor înregistrate în ultimele 30 de concursuri cu puii, din ultimii 3 ani, variază între 1500 – 1900 m/min, aveţi de-a face cu o medie care indică faptul că ruta de zbor este una rapidă şi că aveţi nevoie de păsări de viteză pentru a face faţă în competiţia rezervată tineretului. Concursurile cu puii se desfăşoară, de obicei, pe distanţe cuprinse între 150 şi 550 km. Trebuie să luaţi în considerare toate distanţele pe care clubul dvs. concurează pentru a determina o medie.



Totuşi, dacă remarcaţi o medie de viteză ce variază între 1100 şi 1300 m/min, probabil ar trebui să căutaţi un alt tip de porumbel pentru a face faţă rutei dificile pe care zburaţi. Păsările de viteză nu se descurcă bine în condiţiile meteorologice sau de relief dure pe care le presupune direcţia dvs. de zbor.



Ar trebui să întreprindeţi un studiu similar si pentru concursurile cu maturii. Luaţi ultimele 30 de curse sau cât puteţi de multe, desfăşurate pe distanţe cuprinse între 150 şi 800 km, pe aceeaşi rută de zbor.



Reţineţi, direcţia sau ruta de zbor trebuie să fie aceeaşi pentru a face o evaluare corectă. Ar trebui să grupaţi toate concursurile desfăşurate de la est spre vest, sau de la nord spre sud. Unele cluburi zboară pe mai multe rute alternativ. Trebuie să grupaţi toate concursurile efectuate pe aceeaşi rută de zbor.



Ca atare, pasul #1 este să determinaţi tipul de porumbel necesar pentru a fi competitiv în cel puţin 75% dintre cursele desfăşurate în zona dvs., cu puii şi cu maturii, pe toate direcţiile pe care veţi zbura. Acum, că v-aţi format o idee despre tipul de pasăre de care aveţi nevoie, va trebui să selectaţi câteva posibile surse de unde să achiziţionaţi aceste păsări. Nu e cazul să vă gândiţi în acest moment la suşe, nume celebre sau o anumită familie de porumbei. Căutaţi păsări care să se potrivească condiţiilor de concurs şi stilului dvs.



În primul şi în primul rând, căutaţi o “crescătorie performantă”. Acest tip de crescătorie vă va arăta clasamentele. Staţi departe de aşa-numitele “crescătorii cu pedigree”. Nu vor putea să vă pună la dispoziţie clasamentele, ci doar nişte hârtii fanteziste şi frumos colorate, multe promisiuni şi dezamăgiri cât casa.



Şi crescătoriile performante vă oferă pedigree, în care se vor regăsi performanţele competiţionale, nu copii, nepoţi sau strănepoţi din păsări faimoase, provenite din altă ţară. Aceşti produşi nu vă pot dovedi valoarea lor pentru că nu au rezultate la zboruri. De obicei, sunt reproduşi direct pentru matcă, timp de mai multe generaţii, şi nu au ieşit niciodată din crescătorie.



Trebuie îndeplinite următoarele cerinţe atunci când alegeţi o crescătorie performantă:



1. Să fie un crescător onest, cu o reputaţie excelentă în sportul columbofil şi cu rezultate bune, cel puţin în ultimii 7-10 ani. Aceste rezultate trebuie să fie de dată recentă, nu obţinute acum 5, 10 sau 20 de ani.



2. Să fie un crescător cu reputaţia de a vinde păsări bune, adică linii de porumbei care i-au adus premii atât în trecut, cât şi în prezent. Cineva al cărui stil de antrenament, ale cărui programe de hrănire şi tratament să vă avantajeze.



3. Să fie un crescător care deţine o familie de păsări selecţionată de-a lungul anilor. Să deţină generaţii la rând de campioni, asta este cheia. Aceste păsări să fi reprodus urmaşi buni atât în crescătoria sa, cât şi la alţii. Trebuie să fie dispus să vă vândă exemplare din aceeaşi familie sau linii, sugerându-vă şi cum trebuie împerecheate.



Trebuie îndeplinite toate cele 3 condiţii enunţate mai sus pentru a fi siguri că veţi procura păsări de calitate.



Totuşi, iată şi câteva probleme cu care vă veţi confrunta:



Cu toţi cunoaştem crescători respectaţi, oneşti, cu o reputaţie excelentă, datorată rezultatelor remarcabile obţinute de-a lungul timpului. Însă aceştia nu-şi vor vinde păsările, nu vor face donaţii pentru licitaţii şi nici nu-şi vor împărtăşi metodele. Aceasta este politica lor şi sunt liberi să facă ce vor. Au sentimentul că au petrecut ani de zile perfecţionându-şi metodele şi păsările, alocând mult timp şi bani. Nu vor să concureze împotriva propriilor păsări sau linii. De aceea, aceste crescătorii performante nu vă vor fi aproape de nici un folos în încercarea dvs. de a obţine reproducători valoroşi sau informaţiile de care aveţi nevoie. Puteţi găsi o grămadă de alţi crescători, dornici să-şi vândă păsările. Revistele naţionale sunt pline de crescători care îşi fac reclamă. Reţineţi, aveţi nevoie de un crescător dispus să vândă aceleaşi linii care lui i-au dat rezultate bune în ultimii ani. Din păcate, veţi da peste mulţi crescători care vând pui din porumbeii recent achiziţionaţi. Păsările nou aduse nu şi-au demonstrat valoarea, iar acei crescători încearcă să-şi recupereze o parte din investiţia făcută, ori e posibil să vândă întreg efectivul de porumbei recent achiziţionaţi.



Sunt mulţi columbofili care aduc sânge proaspăt în crescătorie în fiecare an, iar mulţi dintre ei îşi fac reclamă şi vând acele păsări ca şi când ar fi exemplare de valoare, care lor le-au adus rezultate, bineînţeles o minciună. Totodată, aveţi de nevoie de ajutor şi îndrumare pentru a exploata corect aceste păsări. Dacă vânzătorul nu a avut succes cu ele, ce sfat v-ar putea da dvs.?



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.