74 poze   33024 vizite
Albume
1 DE PE NET CULESE1 Masculi 20112 Porumbeii mei cu care incep anul 20103 PERECHI MATCA 2011ad schaerlaeckensADAPOSTUL PORUMBEILORADENO COLI PREVENIREALEGEREA REPRODUCATORILORALIMENTATIA PORUMBEILORAloeALUNE NEPRAJITEAmenajarea crescatoriei 2Amenajarea crescatoriei 1Amenajarea crescatoriei 3ANOMALII LA NAPARLIREA REMIGELORARTICOLE UTILEBOALA LIMBI ALBASTREBOLI SI TRATAMENTEBOLI SI TRATAMENTE 2BOLI SI TRATAMENTE PORUMBEICAILE SUCCESULUICALENDAR COLUMBOILCALENDAR DE ACTIVITATICALITATE VS CANTITATECALITATEA HRANEICampion national Long Distance KBDB 2007 Bearts HenriCELE 10 REGULI DE BAZA ALE REPRODUCTIEICERINTECONSTRUIREA CONSISTENTEI LA PORUMBEII DVSTRCOSUL SAU MANACrearea unei suseCRITERII DE SELECTIECRITERII DE SELECTIE 2CUM SA REPRODUCI PORUMBEI BUNIDE KLAKDE RAUW SABLONDESPRE ANTRENAREA PORUMBEILORDESPRE SANATATEDISPARITIA UNUI COSMAREchinaceeaEDUCAREA PUILOREFECTUL CALDURIIEXPREMENTE MOIFA-TI TEMELE INAINTE SA CUMPERI PORFETE BOXEGAFIAITUL LA PORGHID DE MEDICATIEHormoformHRANA PORUMBEILORHRANA SI INTRETINEREHREANUL REMEDIU NATURALIMPERECHEREAISTORIA PORUMBEILOR BRICOUXIstoria PORUMBEILOR WANROYLEGILE COLUMBOFILELeguminoase si OleoginoaseMETODA DE HRANIRE CASTIGATOAREMETODE DE JOC ALE MASCULILORMierea de albina remediul naturalMODELE BOXEMUSCHIINAPIRLIREANotiuni de crestere si alimentatie a porumbeilorOBSERVATII EXPERIENTAOtetul de mere remediul naturalPolenulPorumbei in forma si metode de zborPregatirea puilor inainte de antrenamenteProcesul de naparlirePROGRAM CONCURS 2PROGRAM DE CONCURSPROGRAM DE IARNAReactii adverse ale medicamentelorReguli de angajare a porumbeilor la fondReguli de care sa ne amintimREMEDII NATURISTERemedii NaturisteReproducere si imperecherea porumbeilorReproducereaRetete pentru porumbeiRolul sarurilor minerale in alimentatia porumbeilorSanatatea ochiuluiSchema de tratament preventiv la porumbeii voiajoriSECRETE ALE PORUMBEILORSelectia porumbeilorSelectia puilorSfaturi despre sanatatea porumbeilorSITE PIGEONSite-uri pt columbofiliSpecialistii olandezi si belgieniSPUTNIKTratament pentru porumbei voiajoriTricomonoza si infectii respiratoriiVariolaVarza pentru porumbeiVentilatia in volieraVITALITATEAVitalitatea porumbelului voiajorVOLIERA

membru din 13 ianuarie 2010

EXPREMENTE MOI

Nume album: Excremente moi
Descriere album: Aspectul excrementelor, consistenta si mirosul lor sunt indicii de sanatate al porumbeilor. Orice mica devierede la normal privind aspectul fecalelor trebuie luat in serios de catre crescator, ca semn de alarma, indicand o posibila imbolnavire in crescatorie.

Cauzele posibile ale eliminarii excrementelor moi:

•modificarea vremii, umiditate, curent, reducerea temperaturii porumbarului;
•stres psihic datorat schimbarii porumbarului, vaccinarile preventive, transportul, expozitiile, modificarea orelor de furajare, nervozitatea;
•schimbarea furajului, anumite componete intolerabile din furaj (consumul gritului cu continut crescut de sare) pot cauza pierderi mari de apa, electroliti si minerale in urma tulburarii echilibrului hidroelectrolitic.
Simptomatologie

In mod normal continutul intestinal parcurgand pasajul intestinal devine atat de dens incat la eliminare are consistenta unei paste.

In cazul unui pasaj intestinal rapid, perioada de resorbtie se scurteaza si de aceea densificarea continutului nu se produce in totalitate. Nici in cazul consumului ridicat de apa nu este posibil concentrarea urinii pe cloaca peste nivelul fiziologic. Cantitatea mare de urina dilueaza fecalele in interiorul cloacei in asa masura incat putem crede, ca fecalele moi s-ar putea datora diareei. Fenomenul apare rapid si numai la unii pasari.

Diagnostic

Este indicat efectuarea examenelor de laborator, pentru a exclude posibilitatea ca fecaelele moi sa fie cauzate de boli infectioase sau parazitare.

Diagnostic diferential

Salmoneloza, paramixoviroza, infectie cu E. coli, coccidioza.

Indicatii privind tratamentul

Descoperirea cauzelor modificarii fecalelor

Completarea nivelului de lichide, minerale si microelemente prin administrarea de chevit-fit si liviferm pentru stabilizarea florei intestinaleAlbumul selectat nu contine nici o poza.Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.