74 poze   32531 vizite
Albume
1 DE PE NET CULESE1 Masculi 20112 Porumbeii mei cu care incep anul 20103 PERECHI MATCA 2011ad schaerlaeckensADAPOSTUL PORUMBEILORADENO COLI PREVENIREALEGEREA REPRODUCATORILORALIMENTATIA PORUMBEILORAloeALUNE NEPRAJITEAmenajarea crescatoriei 2Amenajarea crescatoriei 1Amenajarea crescatoriei 3ANOMALII LA NAPARLIREA REMIGELORARTICOLE UTILEBOALA LIMBI ALBASTREBOLI SI TRATAMENTEBOLI SI TRATAMENTE 2BOLI SI TRATAMENTE PORUMBEICAILE SUCCESULUICALENDAR COLUMBOILCALENDAR DE ACTIVITATICALITATE VS CANTITATECALITATEA HRANEICampion national Long Distance KBDB 2007 Bearts HenriCELE 10 REGULI DE BAZA ALE REPRODUCTIEICERINTECONSTRUIREA CONSISTENTEI LA PORUMBEII DVSTRCOSUL SAU MANACrearea unei suseCRITERII DE SELECTIECRITERII DE SELECTIE 2CUM SA REPRODUCI PORUMBEI BUNIDE KLAKDE RAUW SABLONDESPRE ANTRENAREA PORUMBEILORDESPRE SANATATEDISPARITIA UNUI COSMAREchinaceeaEDUCAREA PUILOREFECTUL CALDURIIEXPREMENTE MOIFA-TI TEMELE INAINTE SA CUMPERI PORFETE BOXEGAFIAITUL LA PORGHID DE MEDICATIEHormoformHRANA PORUMBEILORHRANA SI INTRETINEREHREANUL REMEDIU NATURALIMPERECHEREAISTORIA PORUMBEILOR BRICOUXIstoria PORUMBEILOR WANROYLEGILE COLUMBOFILELeguminoase si OleoginoaseMETODA DE HRANIRE CASTIGATOAREMETODE DE JOC ALE MASCULILORMierea de albina remediul naturalMODELE BOXEMUSCHIINAPIRLIREANotiuni de crestere si alimentatie a porumbeilorOBSERVATII EXPERIENTAOtetul de mere remediul naturalPolenulPorumbei in forma si metode de zborPregatirea puilor inainte de antrenamenteProcesul de naparlirePROGRAM CONCURS 2PROGRAM DE CONCURSPROGRAM DE IARNAReactii adverse ale medicamentelorReguli de angajare a porumbeilor la fondReguli de care sa ne amintimREMEDII NATURISTERemedii NaturisteReproducere si imperecherea porumbeilorReproducereaRetete pentru porumbeiRolul sarurilor minerale in alimentatia porumbeilorSanatatea ochiuluiSchema de tratament preventiv la porumbeii voiajoriSECRETE ALE PORUMBEILORSelectia porumbeilorSelectia puilorSfaturi despre sanatatea porumbeilorSITE PIGEONSite-uri pt columbofiliSpecialistii olandezi si belgieniSPUTNIKTratament pentru porumbei voiajoriTricomonoza si infectii respiratoriiVariolaVarza pentru porumbeiVentilatia in volieraVITALITATEAVitalitatea porumbelului voiajorVOLIERA

membru din 13 ianuarie 2010

Reguli de angajare a porumbeilor la fond

Nume album: Reguli de angajare a porumbeilor la fond
Descriere album: Trebuie stiut ca porumbelul calator ajunge la completa sa dezvoltare la 2 sau chiar 3 ani.La aceasta varsta ei sunt apti de dus la zborurile de concurs la 40,600-700 si chiar 1000 km,deci fond.
De asemenea,sa nu se foloseasca porumbeii care sunt angajati in concursuri in fiecare saptamana caci vor avea mici sanse de succes in clasari bune.
Porumbeii menajati la tinerete vor da bune rezultate la fond daca sunt de rasa buna.Imperecherile sa se faca cat mai tarziu,catre sfarsitul lunii martie,iar porumbeii sa fie lasati sa creasca numai un rand de pui pana la inceputul lunii mai.Este bine sa retragem porumbita cand va avea loc al doilea rand de oua.Se va opri naparlirea care-si va relua cursul catre inceputul lunii iunie.La cea de-a doua crestere,vom avea un porumbel care din punct de vedere al naparlirii se va prezenta foarte bine pana la sfarsitul lunii august.Penajul si in special micile pene ale mantiei penajului incep sa se declanseze numai dupa caderea celei de-a sasea remige principala.

Angajarea masculilor-concursuri de fond la "natural"

Cand ei clocesc de la 5-6 zile si mai mult de 15 zile.Masculii care gonesc femelele la cuib si nu au pui nu este indicat sa fie angajati.Ei sunt nervosi si nu vor putea da randament.Ei trebuie sa fie calmi pentru fond.Cand masculul are un pui mare si cand reincepe goana la cuib,sau cand are un pui mare,singurul pe care il poate il creste este indicat sa-l angajam la concurs.Trebuie ajutat cu hrana puiul pentru a nu epuiza masculul.Cand masculul se introduce in cos trebuie sa avem grija sa introducem femela la pui,care va continua sa hraneasca puiul.
Cand maculul are un pui mare de la 15-21 zile si cloceste pe oua 8-10 zile.Porumbelul destinat concursurilor da rezultate bune cand este luat de pe cuib,el fiind calm.

DE RETINUT:
Hrana unui nr exagerat de pui, goana la cuib, ouatul repetat sunt factori care diminueaza forta porumbelului care se angajeaza la concurs.

Angajarea femelelor la concursurilor de fond-la "natural"

Cand ele clocesc mai mult de 15 zile.Ele simt ca la intoarcere vor gasi si puisorii mici.Femelele vor fi nerabdatoare de a-si ingriji noua familie de puisori si vor face in conseciinta toate eforturile pentru a se reintoarce cat mai degraba la familiile lor.Femela care cloceste in primele 1-6 zile nu este bine sa fie angajata deoarece ea pierde dragostea de cuib,deci de clocit;s-ar putea intampla ca ele sa paraseasca cuibul,clocirea si nu mai corespund scopului nostru de a fi angajate si in continuare la concursuri.Albumul selectat nu contine nici o poza.Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.