goby
74 poze   25003 vizite
Albume
1 DE PE NET CULESE
1 Masculi 2011
2 Porumbeii mei cu care incep anul 2010
3 PERECHI MATCA 2011
ad schaerlaeckens
ADAPOSTUL PORUMBEILOR
ADENO COLI PREVENIRE
ALEGEREA REPRODUCATORILOR
ALIMENTATIA PORUMBEILOR
Aloe
ALUNE NEPRAJITE
Amenajarea crescatoriei 2
Amenajarea crescatoriei 1
Amenajarea crescatoriei 3
ANOMALII LA NAPARLIREA REMIGELOR
ARTICOLE UTILE
BOALA LIMBI ALBASTRE
BOLI SI TRATAMENTE
BOLI SI TRATAMENTE 2
BOLI SI TRATAMENTE PORUMBEI
CAILE SUCCESULUI
CALENDAR COLUMBOIL
CALENDAR DE ACTIVITATI
CALITATE VS CANTITATE
CALITATEA HRANEI
Campion national Long Distance KBDB 2007 Bearts Henri
CELE 10 REGULI DE BAZA ALE REPRODUCTIEI
CERINTE
CONSTRUIREA CONSISTENTEI LA PORUMBEII DVSTR
COSUL SAU MANA
Crearea unei suse
CRITERII DE SELECTIE
CRITERII DE SELECTIE 2
CUM SA REPRODUCI PORUMBEI BUNI
DE KLAK
DE RAUW SABLON
DESPRE ANTRENAREA PORUMBEILOR
DESPRE SANATATE
DISPARITIA UNUI COSMAR
Echinaceea
EDUCAREA PUILOR
EFECTUL CALDURII
EXPREMENTE MOI
FA-TI TEMELE INAINTE SA CUMPERI POR
FETE BOXE
GAFIAITUL LA POR
GHID DE MEDICATIE
Hormoform
HRANA PORUMBEILOR
HRANA SI INTRETINERE
HREANUL REMEDIU NATURAL
IMPERECHEREA
ISTORIA PORUMBEILOR BRICOUX
Istoria PORUMBEILOR WANROY
LEGILE COLUMBOFILE
Leguminoase si Oleoginoase
METODA DE HRANIRE CASTIGATOARE
METODE DE JOC ALE MASCULILOR
Mierea de albina remediul natural
MODELE BOXE
MUSCHII
NAPIRLIREA
Notiuni de crestere si alimentatie a porumbeilor
OBSERVATII EXPERIENTA
Otetul de mere remediul natural
Polenul
Porumbei in forma si metode de zbor
Pregatirea puilor inainte de antrenamente
Procesul de naparlire
PROGRAM CONCURS 2
PROGRAM DE CONCURS
PROGRAM DE IARNA
Reactii adverse ale medicamentelor
Reguli de angajare a porumbeilor la fond
Reguli de care sa ne amintim
REMEDII NATURISTE
Remedii Naturiste
Reproducere si imperecherea porumbeilor
Reproducerea
Retete pentru porumbei
Rolul sarurilor minerale in alimentatia porumbeilor
Sanatatea ochiului
Schema de tratament preventiv la porumbeii voiajori
SECRETE ALE PORUMBEILOR
Selectia porumbeilor
Selectia puilor
Sfaturi despre sanatatea porumbeilor
SITE PIGEON
Site-uri pt columbofili
Specialistii olandezi si belgieni
SPUTNIK
Tratament pentru porumbei voiajori
Tricomonoza si infectii respiratorii
Variola
Varza pentru porumbei
Ventilatia in voliera
VITALITATEA
Vitalitatea porumbelului voiajor
VOLIERA

membru din 13 ianuarie 2010

METODA DE HRANIRE CASTIGATOARE

Nume album: Metoda de hranire castigatoare
Descriere album: În timpul sezonului competiţional, principalul rol al hranei este să furnizeze energia necesară zborului. Scopul nostru este să oferim zburătorilor cel mai bun „carburant” pentru ziua concursului.
Pentru a realiza acest lucru în mod corespunzător, trebuie să cunoaştem foarte bine hrana consumată de porumbei. Următoarele paragrafe vă vor introduce în ştiinţa (sau teoria) hrănirii, dar, pentru a concura cu succes, trebuie să deveniţi experţi şi în practica (sau arta) hrănirii.

Numai practica şi observaţia vă pot învăţa arta hrănirii, însă noi sperăm ca metodele de hrănire descrise aici să vă ajute să găsiţi calea spre o hrănire de succes.

Putem vorbi de arta hrănirii corespunzătoare numai atunci când mâncarea oferită este de calitate iar colonia de păsări este sănătoasă. E necesar ca sistemul digestiv să fie sănătos înainte să ne putem testa metodele de hrănire, deoarece organismul păsării cu un aparat digestiv bolnav nu va putea să absoarbă substanţele nutritive din grăunţele de calitate. Bolile intestinale, cum ar fi E. coli, coccidioza, viermii şi tricomonoza diminuează cantitatea de nutrienţi ce intră în organism. Numai folosind grăunţe de cea mai bună calitate şi având la dispoziţie o echipă de zbor sănătoasă, crescătorul se poate gândi la un amestec de concurs potrivit familiei sale de păsări şi metodelor de antrenament. Amestecul ales trebuie să ofere o pondere echilibrată de proteine (aminoacizi). Pentru a realiza acest lucru, trebuie folosite în combinaţie cel puţin 8 tipuri de grăunţe. Odată echilibrul stabilit, conţinutul energetic al amestecului devine cea mai importantă componentă a unei hrăniri de succes.

Schema de hrănire asigură echipei de zbor cantitatea potrivită de energie pentru antrenament şi concurs. Scopul hrănirii este de a furniza porumbelului de curse necesarul (nici prea mult, nici prea puţin) de combustibil (energie) pentru a face faţă zborurilor (în jurul crescătoriei sau în concursuri). Bineînţeles că necesarul de combustibil al porumbelului pe care îl antrenăm diferă enorm de la o zi la alta. Tocmai această fluctuaţie constantă a necesarului energetic al unui porumbel de curse face dificilă hrănirea chiar şi pentru cei mai buni crescători. Porumbelul de curse nu va concura la capacitate optimă când „echilibrul energetic” nu este corespunzător. „Echilibrul energetic” al lotului de zburători trebuie evaluat pe termen scurt (zilnic) şi pe termen lung (săptămânal) în fiecare sezon competiţional, deoarece condiţia fizică va scădea în ambele cazuri: exces sau deficit de energie furnizată. Puilor trebuie acordată o atenţie specială în timpul antrenamentelor cu scopul de a preîntâmpina diminuarea rezervelor de energie din ficat şi muşchi.

Raportată la volumul de efort, hrănirea peste măsură (echilibru energetic pozitiv) face ca echipa de concurs să fie mai puţin competitivă din cauza surplusului de „bagaj”. Energia în exces este stocată sub formă de grăsime, consecinţa imediată fiind pierderea vitalităţii şi a condiţiei fizice. E bine să reţineţi că surplusul de energie din amestecurile de hrană cu un conţinut mult prea ridicat în proteine (leguminoase), raportat la volumul de efort, va fi stocat sub formă de grăsime. Subnutriţia (echilibru energetic negativ) face ca echipa de concurs să fie mai puţin competitivă din cauza „defortificării”. Schemele de hrănire cu un conţinut energetic scăzut raportat la volumul de efort al echipei de zburători vor avea ca rezultat diminuarea rezervelor de energie din ficat, ţesut adipos şi muşchi.

Crescătorul poate recunoaşte o echipă de zbor cu un echilibru energetic negativ după următoarele semne:

• Porumbeii nu bat din aripi dimineaţa devreme sau după servirea mesei;
• Păsările nu manifestă interes să iasă din crescătorie sau nu vor să-şi ia zborul din coşul de antrenament, pleoapele sunt lăsate, dând impresia de letargie;
• Echipa de zbor cu un echilibru energetic negativ (consum energetic necorespunzător raportat la volumul de efort) e predispusă la îmbolnăviri, în special la boli „respiratorii”.

Vitalitatea

Majoritatea crescătorilor înţeleg importanţa vitalităţii în obţinerea succesului, însă puţini ştiu cum să determine apariţia acesteia în rândul zburătorilor. Vitalitatea se obţine furnizând întregului lot suficientă hrană (echilibru energetic pozitiv) pentru ca zborul în jurul crescătoriei (sau zborul din timpul antrenamentelor private) să fie plin de vigoare, cu scopul de a creşte masa musculară şi a reduce ţesutul adipos. În schimb, mulţi crescători sunt de părere că cea mai sigură cale spre dobândirea vitalităţii este restricţionarea consumului caloric (energetic), deci mâncare mai puţină, pentru a scăpa de excesul de grăsime şi a determina apariţia vitalităţii pe care o asociem cu vârful de formă. Totuşi, vitalitatea nu înseamnă doar greutate scăzută, ci şi vigoare, iar vitalitatea caracteristică unei condiţii fizice optime apare numai atunci când masa musculară se află la nivel maxim. În realitate, reducerea caloriilor în regim de efort pentru a determina apariţia vitalităţii afectează negativ condiţia fizică a lotului şi îl face vulnerabil în faţa bolilor. Reducerea drastică a caloriilor din alimentaţie nu va cauza doar subţierea stratului adipos, ci şi scăderea masei musculare, coroborată cu pierderea condiţiei şi forţei fizice.Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.