74 poze   32190 vizite
Albume
1 DE PE NET CULESE1 Masculi 20112 Porumbeii mei cu care incep anul 20103 PERECHI MATCA 2011ad schaerlaeckensADAPOSTUL PORUMBEILORADENO COLI PREVENIREALEGEREA REPRODUCATORILORALIMENTATIA PORUMBEILORAloeALUNE NEPRAJITEAmenajarea crescatoriei 2Amenajarea crescatoriei 1Amenajarea crescatoriei 3ANOMALII LA NAPARLIREA REMIGELORARTICOLE UTILEBOALA LIMBI ALBASTREBOLI SI TRATAMENTEBOLI SI TRATAMENTE 2BOLI SI TRATAMENTE PORUMBEICAILE SUCCESULUICALENDAR COLUMBOILCALENDAR DE ACTIVITATICALITATE VS CANTITATECALITATEA HRANEICampion national Long Distance KBDB 2007 Bearts HenriCELE 10 REGULI DE BAZA ALE REPRODUCTIEICERINTECONSTRUIREA CONSISTENTEI LA PORUMBEII DVSTRCOSUL SAU MANACrearea unei suseCRITERII DE SELECTIECRITERII DE SELECTIE 2CUM SA REPRODUCI PORUMBEI BUNIDE KLAKDE RAUW SABLONDESPRE ANTRENAREA PORUMBEILORDESPRE SANATATEDISPARITIA UNUI COSMAREchinaceeaEDUCAREA PUILOREFECTUL CALDURIIEXPREMENTE MOIFA-TI TEMELE INAINTE SA CUMPERI PORFETE BOXEGAFIAITUL LA PORGHID DE MEDICATIEHormoformHRANA PORUMBEILORHRANA SI INTRETINEREHREANUL REMEDIU NATURALIMPERECHEREAISTORIA PORUMBEILOR BRICOUXIstoria PORUMBEILOR WANROYLEGILE COLUMBOFILELeguminoase si OleoginoaseMETODA DE HRANIRE CASTIGATOAREMETODE DE JOC ALE MASCULILORMierea de albina remediul naturalMODELE BOXEMUSCHIINAPIRLIREANotiuni de crestere si alimentatie a porumbeilorOBSERVATII EXPERIENTAOtetul de mere remediul naturalPolenulPorumbei in forma si metode de zborPregatirea puilor inainte de antrenamenteProcesul de naparlirePROGRAM CONCURS 2PROGRAM DE CONCURSPROGRAM DE IARNAReactii adverse ale medicamentelorReguli de angajare a porumbeilor la fondReguli de care sa ne amintimREMEDII NATURISTERemedii NaturisteReproducere si imperecherea porumbeilorReproducereaRetete pentru porumbeiRolul sarurilor minerale in alimentatia porumbeilorSanatatea ochiuluiSchema de tratament preventiv la porumbeii voiajoriSECRETE ALE PORUMBEILORSelectia porumbeilorSelectia puilorSfaturi despre sanatatea porumbeilorSITE PIGEONSite-uri pt columbofiliSpecialistii olandezi si belgieniSPUTNIKTratament pentru porumbei voiajoriTricomonoza si infectii respiratoriiVariolaVarza pentru porumbeiVentilatia in volieraVITALITATEAVitalitatea porumbelului voiajorVOLIERA

membru din 13 ianuarie 2010

Selectia porumbeilor

Nume album: Selectia porumbeilor
Descriere album: Unii columbofili au denaturat standardul porumbelului de sport stabilit, căutand o forma de porumbei mari, greoi (gen „găină”), care pe timpul marilor canicule din iunie şi iulie, care bantuie în mod obişnuit ţara noastră, cu temperaturi de peste 35-40 grade Celsius la soare, fac ca aceste păsări greoaie să nu dea rezultatele scontate pierzandu-se în procent mare.
Trebuie să selecţionăm porumbeii cat mai apropiaţi de criteriile de standard sport, stabilite de olimpiade, dar cu multe etape de concurs şi cu mii de km clasaţi stabiliţi de barem şi dacă se poate depăşi acest barem.
In cele ce urmează vom încerca sa trasăm nişte standarde :

-CAPUL-Va fi convex, indiferent dacă este rotund sau uşor turtit pe creastă, partea din spate a capului va fi profundă.
Fruntea va fi dezvoltată atat în lărgime cat şi în înălţime, mai fină şi mai redusă la femelă, ea va fi dezvoltată la mascul;
-CIOCUL-Trebuie să fie proporţionat cu capul porumbelului şi să fie bine închis;
-NASUL-De preferinţă, ţinand seamă de varsta porumbelului, nasul nu poate fi exagerat de dezvoltat.
El trebuie să fie uscat şi alb;
-OCHIUL-Ochii trebuie să fie de preferinţă încastraţi, să scanteieze de o vie strălucire şi să reflecte sănătatea porumbelului.
Culoarea este fără importanţă.
Membranele ochiului fără a fi importante trebuie să fie bine marcate. Nuanţele gri şi albe sunt recomandabile.
-GATUL ŞI COLORATURA-Gatul va fi bine acoperit cu pene, culoarea va fi puternică pe cat posibil.
Continuam cu restul de parti ale corpului si standardele ce trebuiesc intrunite :
-ECHILIBRUL ŞI MUSCULATURA-Ansamblul corpului va prezenta un tot foarte ferm, bine echilibrat, de formă aerodinamică, cu o musculatură suplă şi proporţională cu gabaritul porumbelului.
Şalele proporţionate şi bine acoperite cu pene, spatele larg între umeri şi desfăşurandu-se către coadă pentru a nu forma decat un ansamblu solid cu rădăcina cozii;

-ARIPILE-Braţul aripii va fi gros, scurt şi foarte puternic împănat, ataşul său de corp cat mai scurt posibil.
Aripile fiind desfăşurate vor fi uşor curbate spre înăuntru.
Aripa secundară va fi compusă din pene largi, pe cat posibil, în ceea ce priveşte lungimea acestei aripi secundare, ea trebuie să fie proporţională cu aripa primară.
Ultimele patru mari remije vor fi ventilate de maniera de a uşura zborul.
De o lungime proporţională corpului ea nu va fi prea largă la bază terminandu-se din ce în ce mai subţire şi mai uşor, rotunjită la varf.
Aripile şi în special tecile remijelor vor fi cît mai suple posibil.
Micile pene ale aripilor vor fi bogate, acelea de deasupra acoperindu-se bine unele de altele, ca ţiglele unui acoperiş, întinzandu-se deasemenea, înainte pe cat posibil către extremitatea primarelor şi secundarelor, astfel încat să întărească remijele.
Micile pene de sub aripi vor fi abundente şi unsuroase pentru a uşura alunecarea aerului în timpul zborului;
-FURCA-Oasele furcii vor fi solide şi trebuie să tindă a se împreuna.
Oasele subţiri, mici şi moi, constituie un defect foarte grav.
O deschidere a bazinului de 2-3 mm în stare de repaus este considerată ca o foarte uşoară imperfecţiune, dacă oasele furcii sunt puternice şi solide.
Acestea se vor apropia astfel de stern pe cat posibil.
Aceste criterii vor fi judecate cu mai puţină rigoare pentru femele decat pentru masculi.
Iata si ultimele standarde:
-CRUPA-Trebuie să continue armonios linia trasată de şalele proporţionate şi puternice.
Ea va fi abundent acoperită cu pene şi unsuroase pe toate feţele care vor acoperi cat mai mult posibil penele cozii;
-PENAJUL-Trebuie să fie bogat, abundent şi unsuros, culoarea are o mai puţină importanţă;
-COADA, PULPELE ŞI LABELE-Trebuie să fie proporţionale în raport cu corpul;

-PREZENTAREA-Porumbelul de sport nu se prezintă totdeauna foarte bine, nervos, el dă pozei mai puţină supleţe şi rămane mai ţeapăn decat porumbelul de expoziţie propriu-zis, aripile mai lipite, labele mai drepte. Privirea sa este mai pătrunzătoare, nu-i place să viseze, el rămane atent la tot ceea ce se petrece în jurul lui.
Lipsa de poză de prezentare nu constituie un defect în nicio împrejurare;
-GREUTATEA-Experienţa a demonstrat că nu există decat un foarte mic număr de porumbei grei, laureaţi ai concursurilor pe toate distanţele şi că din contră se găseşte un mare număr de porumbei mici şi uşori şi că marea majoritate a bunilor campioni sunt de o greutate mijlocie.
Greutatea porumbelului va fi proporţională în raport cu corpul.Albumul selectat nu contine nici o poza.Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.