goby
74 poze   25003 vizite
Albume
1 DE PE NET CULESE
1 Masculi 2011
2 Porumbeii mei cu care incep anul 2010
3 PERECHI MATCA 2011
ad schaerlaeckens
ADAPOSTUL PORUMBEILOR
ADENO COLI PREVENIRE
ALEGEREA REPRODUCATORILOR
ALIMENTATIA PORUMBEILOR
Aloe
ALUNE NEPRAJITE
Amenajarea crescatoriei 2
Amenajarea crescatoriei 1
Amenajarea crescatoriei 3
ANOMALII LA NAPARLIREA REMIGELOR
ARTICOLE UTILE
BOALA LIMBI ALBASTRE
BOLI SI TRATAMENTE
BOLI SI TRATAMENTE 2
BOLI SI TRATAMENTE PORUMBEI
CAILE SUCCESULUI
CALENDAR COLUMBOIL
CALENDAR DE ACTIVITATI
CALITATE VS CANTITATE
CALITATEA HRANEI
Campion national Long Distance KBDB 2007 Bearts Henri
CELE 10 REGULI DE BAZA ALE REPRODUCTIEI
CERINTE
CONSTRUIREA CONSISTENTEI LA PORUMBEII DVSTR
COSUL SAU MANA
Crearea unei suse
CRITERII DE SELECTIE
CRITERII DE SELECTIE 2
CUM SA REPRODUCI PORUMBEI BUNI
DE KLAK
DE RAUW SABLON
DESPRE ANTRENAREA PORUMBEILOR
DESPRE SANATATE
DISPARITIA UNUI COSMAR
Echinaceea
EDUCAREA PUILOR
EFECTUL CALDURII
EXPREMENTE MOI
FA-TI TEMELE INAINTE SA CUMPERI POR
FETE BOXE
GAFIAITUL LA POR
GHID DE MEDICATIE
Hormoform
HRANA PORUMBEILOR
HRANA SI INTRETINERE
HREANUL REMEDIU NATURAL
IMPERECHEREA
ISTORIA PORUMBEILOR BRICOUX
Istoria PORUMBEILOR WANROY
LEGILE COLUMBOFILE
Leguminoase si Oleoginoase
METODA DE HRANIRE CASTIGATOARE
METODE DE JOC ALE MASCULILOR
Mierea de albina remediul natural
MODELE BOXE
MUSCHII
NAPIRLIREA
Notiuni de crestere si alimentatie a porumbeilor
OBSERVATII EXPERIENTA
Otetul de mere remediul natural
Polenul
Porumbei in forma si metode de zbor
Pregatirea puilor inainte de antrenamente
Procesul de naparlire
PROGRAM CONCURS 2
PROGRAM DE CONCURS
PROGRAM DE IARNA
Reactii adverse ale medicamentelor
Reguli de angajare a porumbeilor la fond
Reguli de care sa ne amintim
REMEDII NATURISTE
Remedii Naturiste
Reproducere si imperecherea porumbeilor
Reproducerea
Retete pentru porumbei
Rolul sarurilor minerale in alimentatia porumbeilor
Sanatatea ochiului
Schema de tratament preventiv la porumbeii voiajori
SECRETE ALE PORUMBEILOR
Selectia porumbeilor
Selectia puilor
Sfaturi despre sanatatea porumbeilor
SITE PIGEON
Site-uri pt columbofili
Specialistii olandezi si belgieni
SPUTNIK
Tratament pentru porumbei voiajori
Tricomonoza si infectii respiratorii
Variola
Varza pentru porumbei
Ventilatia in voliera
VITALITATEA
Vitalitatea porumbelului voiajor
VOLIERA

membru din 13 ianuarie 2010

Sfaturi despre sanatatea porumbeilor

Nume album: Sfaturi despre sanatatea porumbeilor
Descriere album: O mică parte din interviul acordat de Bill Richardson revistei Winning Magazine.

Acest interviu face parte din cartea Formula Succesului In Sportul Columbofil

Dacă un crescător de porumbei stăpâneşte cerinţele de bază (o crescătorie bine construită, apă proaspătă, mâncare bună şi grit curat), nu ar trebui să fie vreo problemă de sănătate. Alături de gândaci şi şobolani, porumbeii sunt cea mai rezistentă specie. Majoritatea crescătorilor încep să aibă probleme din cauza stării proaste a adăpostului, a numericului şi a calităţii porumbeilor.

Multe crescătorii sunt prea expuse curenţilor de aer. Nu ar trebuie să existe curent de aer provenind din zona peretului din spate. Toate rafturile ar trebui amplasate pe acel perete. Dacă este nevoie de mai multe rafturi sau odihnitori, atunci aveţi prea mulţi porumbei în acel compartiment. Pereţii laterali, podeaua şi tavanul trebuie să fie compacte pe o lungime de 1,20 m, pornind de la peretele din spate.

Am fost în Europa acum câţiva ani, când am vizitat crescătoria unui columbofil cu rezultate bunicele în concursuri. Datorită faptului că m-a ajutat cu organizarea unei sesiuni de evaluare a porumbeilor, m-a întrebat dacă pot veni să-i vizitez crescătoria. N-am stat în crescătorie mai mult de 30 de secunde şi deja mi-am putut da seama de ce respectivul nu câştiga. Aveam de-a face cu un crescător neexperimentat, iar crescătoria sa era ca un tunel eolian. I-am dat o serie de sugestii pe care, potrivit unui articol scris de el, le-a implementat şi dintr-o dată a devenit campion la fond pe clubul de care aparţinea.

Atunci când adăpostul este bine construit, următoarea problemă majoră e aproape întotdeauna numărul mare de porumbei găzduiţi. În extra-sezon, niciodată nu ţin mai mult de 20 de păsări într-un compartiment de 1,80 x 2,40 m, iar în timpul sezonului de zbor cu puii nu ţin niciodată mai mult de 15 bucăţi într-un compartiment cu aceleaşi dimensiuni. Din cauza cuiburilor, maturii sunt ţinuţi un pic altfel, adică nu găzduiesc niciodată mai mult de 6 masculi într-un compartiment ca cel descris mai sus şi 16 femele într-un compartiment similar.

Când adăpostul este bine construit şi numărul de porumbei găzduiţi este rezonabil, următoarea problemă des întâlnită este calitatea porumbeilor. Porumbeii slabi calitativ sunt slabi dintr-un motiv anume. Unii porumbei pur şi simplu nu au un sistem imunitar care să le permită să-şi menţină starea de sănătate. Singura soluţie este să evitaţi să ţineţi porumbei de proastă calitate. Cu mulţi ani în urmă, m-am împrietenit cu un tip care, la momentul respectiv, nu era un crescător foarte bun. La-m ajutat să facă nişte schimbări în crescătorie şi, deşi acest lucru l-a ajutat puţin, nu a rezolvat problemele de sănătate ale porumbeilor. I-am spus că îi voi oferi porumbei mai buni dacă e dispus să scape de toţi porumbeii pe care îi are. La acel moment eram neînduplecat. Peste două săptămâni a acceptat. A dezinfectat bine adăpostul de două ori, după care i-am oferit porumbeii pe care îi promisesem. Niciodată nu a mai avut un porumbel bolnav şi chiar a început să câştige, crescătoria sa fiind poziţionată într-o zonă dezavantajată. Ideea e că, dacă începi cu un adăpost bun şi porumbei de valoare, menţinerea stării de sănătate e chiar foarte simplă.

Majoritatea îşi hrănesc porumbeii prea mult, în special în extra-sezon. E perioada când ar trebui hrăniţi cel mai puţin. În cea mai mare parte, porumbeii sunt la fel ca noi. Când stau degeaba şi nu au ce face, se îngraşă, iar asta duce, în general, la probleme respiratorii şi de altă natură. Din acest motiv, când porumbeii se află în repaus, adaug în raţia de hrană o treime orz şi îi oblig să-l mănânce pe tot. De asemenea, este foarte important să administraţi în fiecare compartiment câte un pumn de seminţe de in în fiecare zi.

În final, întăresc faptul că fiecare porumbel trebuie să aibă parte săptămânal de o baie. Când evaluez porumbei, adesea sunt oripilat de faptul că păsările unora pur şi simplu put din cauza lipsei îmbăierii. Porumbeii folosesc scăldatul ca pe o ocazie de a îndepărta puful şi pentru a-şi lubrifia penajul înainte ca noul strat de puf să crească la loc. Împortiva stricăciunilor provocate de paraziţi, vă recomand să adăugaţi în apa de baie un pumn de Borax o dată la două luni. Repet, acestea sunt operaţiuni simple şi de bază.Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 1
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.